Blogginlägg

Lite mera skoj på hemsidan

2021-11-19 14:48 | 0 kommentarer

Idag har vi släppt ut våra hästar (och hela den flocken) på höstbete. Och, prao-tjejerna fick roa sej med att hjälpa till att valla hästar. Då fick dom lite roligare en stund, än att bara mocka hagar. 

Video på det finns här under länken till vänster som heter just "Videor". 

Idag fick jag veta att det finns de av mina "strökunder" som köper tjänster på annat håll för mera pengar än vad jag tar för samma tjänst. Det var intressant ur flera synvinklar. Och, självklart är det var och ens egen frihet att välja vem man anlitar. Det har jag inga invändningar emot.
Men, det gav mej ändå signal om att det verkligen inte är fel att jag justerar min prislista, som stått på samma de senaste 10 åren.   


Trist!!!

2021-11-12 17:11 | 0 kommentarer

Någon har försett sej av strö utan att fråga, berätta eller träda fram då jag märkte det och skrev om det i Facebook-gruppen. Det är inte första gången som det händer att jag blir bestulen på stallströ, och nu känner jag mej uppgiven.

Funderar på att sluta att ha stallströ till försäljning.


Underbart

2021-11-05 09:24 | 0 kommentarer

I över 1 vecka har det varit extra tungt att mocka boxarna på Fornboda. då det inte funnits kutterspån, utan endast torv och spånpellets. Och, det i sin tur har bidragit till att jag fått muskelinflammation i nacken, axlarna och ryggen. Idag är det värre än det var i förrgår.

Åkeriet som kör ut stallströet blev lite ledsna då det inte accepterades att chauffören vid förra leveranstillfället skadade skjulet där ströet hålls inlåst. Så, det såg ut att bli lång väntan på kutterspånet.
Och, jag kände mej orolig då jag idag vaknade med en hemsk värk i högra sidan av nacken, bakhuvudet och ryggen.

Men, så såg jag nyss en post på instagram från Fornboda, som gjorde mej så glad...

20211105a20211105b

Så mäktigt!
Dom kom ut med egen bil!!! 

Och, nu kan jag lägga in kutterspån idag! 


Muskelinflammation

2021-11-03 09:39 | 0 kommentarer

Ca 1 vecka har det bränts som eld i vänstra axeln och vänstra sidan av nacken då jag mockat boxarna på Fornboda. Idag har jag jätteont i högra sidan av nacken och huvudet. Och, då har jag inte börjat på Fornbodas boxar ännu.

Så, nu har jag ytterligare anledning att inte ta på mej mera jobb än det redan fasta som står på schemat.
Och, hoppas att det blir bättre med muskelinflammationen i axeln/nacken.


Dra i handbroms

2021-11-02 09:07 | 0 kommentarer

Pga hälsoskäl måste jag begränsa trycket på mej, då jag under lång tid nu upptäcker mer och mer att symtomen på min utbrändhet / utmattning gör sej påminda.

  • Jag kommer därför att vara stenhård på att mocka åt endast 1 häst per dag i hage.
    Senare kanske jag behöver strypa det yyterligare. Men, just nu fungerar det.
  • Jag behöver också avstå ifrån att utföra tjänster mellan de fasta passen.
    Det är viktigt med återhämtning. Och, jag har ju ändå 3 egna hästar, 2 hundar, katter, bokföring, jobbet på webben samt ett hem att ta hand om.
  • Pga det senare skulle jag behöva införskaffa lite fler timmar till dygnet. 

Ont om tid

2021-11-01 16:11 | 0 kommentarer

Då andra faktorer bestämde imorse att morgonjobbet skulle ökas på så blev hela dan förskjuten. Varpå min lunch fick förläggas till eftermiddagsfika och min häst (Óskadis) tyvärr inte fick den uppmärksamhet som jag tänkt mej.

Nya tag imorgon!

 

Besökare idag: 1
Denna månad: 17
Totalt: 249