Blogginlägg

Lite mindre stress på helgerna!

2022-11-26 11:50 | 0 kommentarer

Fr.o.m idag och helgerna framöver (inräknat helgdagar såsom JUL, TRETTONDAG; PÅSK osv, osv...) utförs jobb ENDAST på SMEDSTORP, då det känns med råge att väggen kommer allt närmare, och jag inte vill sitta i väggen igen. 8 år (slutet av 80- och första delen av 90-talen) räckte mer än nog. Mer detaljer om den tiden finns att läsa och höra i flera av mina bloggar och vloggar sen tidigare.

Då jag är både djur- och människovän så kan jag kanske ändå hjälpa till utanför Smedstorp - om det verkligen krisar, och jag har utrymme för det.

Inom Smedstorp flyter det på som vanligt, just nu.


Tillgänglig för uppdrag

2022-10-07 15:15 | 0 kommentarer

Nu är jag åter tillgänglig för nya uppdrag. Så, behöver du hjälp med något av de tjänster som du finner i min prislista, så är du välkommen att kontakta mej för att höra dej för om jag kan ta det.


Underbart att bli uppsagd

2022-08-01 23:21 | 0 kommentarer

Ja, det låter säkert lite tokigt. Men, jag blev så glad och tacksam idag, då min sista fasta kund sa upp mej. Inte för att hon sa upp mej... för, det kändes verkligen jätteledsamt och ger mej lite oro för framtiden. Utan, det positiva i att jag blev uppsagt var att hon faktiskt sa upp mej, och inte bara bytte ut mej eller kickade mej utan ett ord (som alltför många gjort tidigare). Dessutom gav hon mej 3 månaders varsel.
Hon har varit min kund i 10 år. Och, hon har varit en av de BÄSTA kunder som jag haft. Och dessutom en trevlig stallkompis.

Visst känns det jättetrist att mista det fasta jobbet. Men, hon kommer inte sluta att anlita mej.
Vid behov kommer hon ju att be om hjälp.

Och jag är mitt i sorgen över att mista jobb ändå så tacksam för att hon sa till.
Hon sa dessutom inte upp mej för att hon var missnöjd... utan helt enkelt för att hon behöver prioritera i livet. Inget som har att göra med mina prestationer.

Jag GILLAR schyssta kunder!!! 


Skulle uppskattas

2022-07-12 17:04 | 0 kommentarer

Alltför många gånger har det nu hänt, under de år som jag varit verksam i detta, att kunder "glömmer bort" att ge mej en liten "heads up" då dom inte längre behöver mina tjänster.
Jag syftar alltså på de som haft någon form av månadsavtal, ang. mockning och / eller insläpp.

Jag skulle verkligen uppskatta om det blir en förändring där, och funderar på om jag ska lägga in en "uppsägningstid" i dessa avtal, för att kunna få lite framförhållning.


Lite mera skoj på hemsidan

2021-11-19 14:48 | 0 kommentarer

Idag har vi släppt ut våra hästar (och hela den flocken) på höstbete. Och, prao-tjejerna fick roa sej med att hjälpa till att valla hästar. Då fick dom lite roligare en stund, än att bara mocka hagar. 

Video på det finns här under länken till vänster som heter just "Videor". 

Idag fick jag veta att det finns de av mina "strökunder" som köper tjänster på annat håll för mera pengar än vad jag tar för samma tjänst. Det var intressant ur flera synvinklar. Och, självklart är det var och ens egen frihet att välja vem man anlitar. Det har jag inga invändningar emot.
Men, det gav mej ändå signal om att det verkligen inte är fel att jag justerar min prislista, som stått på samma de senaste 10 åren.   


Trist!!!

2021-11-12 17:11 | 0 kommentarer

Någon har försett sej av strö utan att fråga, berätta eller träda fram då jag märkte det och skrev om det i Facebook-gruppen. Det är inte första gången som det händer att jag blir bestulen på stallströ, och nu känner jag mej uppgiven.

Funderar på att sluta att ha stallströ till försäljning.


Underbart

2021-11-05 09:24 | 0 kommentarer

I över 1 vecka har det varit extra tungt att mocka boxarna på Fornboda. då det inte funnits kutterspån, utan endast torv och spånpellets. Och, det i sin tur har bidragit till att jag fått muskelinflammation i nacken, axlarna och ryggen. Idag är det värre än det var i förrgår.

Åkeriet som kör ut stallströet blev lite ledsna då det inte accepterades att chauffören vid förra leveranstillfället skadade skjulet där ströet hålls inlåst. Så, det såg ut att bli lång väntan på kutterspånet.
Och, jag kände mej orolig då jag idag vaknade med en hemsk värk i högra sidan av nacken, bakhuvudet och ryggen.

Men, så såg jag nyss en post på instagram från Fornboda, som gjorde mej så glad...

20211105a20211105b

Så mäktigt!
Dom kom ut med egen bil!!! 

Och, nu kan jag lägga in kutterspån idag! 


Muskelinflammation

2021-11-03 09:39 | 0 kommentarer

Ca 1 vecka har det bränts som eld i vänstra axeln och vänstra sidan av nacken då jag mockat boxarna på Fornboda. Idag har jag jätteont i högra sidan av nacken och huvudet. Och, då har jag inte börjat på Fornbodas boxar ännu.

Så, nu har jag ytterligare anledning att inte ta på mej mera jobb än det redan fasta som står på schemat.
Och, hoppas att det blir bättre med muskelinflammationen i axeln/nacken.


Dra i handbroms

2021-11-02 09:07 | 0 kommentarer

Pga hälsoskäl måste jag begränsa trycket på mej, då jag under lång tid nu upptäcker mer och mer att symtomen på min utbrändhet / utmattning gör sej påminda.

  • Jag kommer därför att vara stenhård på att mocka åt endast 1 häst per dag i hage.
    Senare kanske jag behöver strypa det yyterligare. Men, just nu fungerar det.
  • Jag behöver också avstå ifrån att utföra tjänster mellan de fasta passen.
    Det är viktigt med återhämtning. Och, jag har ju ändå 3 egna hästar, 2 hundar, katter, bokföring, jobbet på webben samt ett hem att ta hand om.
  • Pga det senare skulle jag behöva införskaffa lite fler timmar till dygnet. 

Ont om tid

2021-11-01 16:11 | 0 kommentarer

Då andra faktorer bestämde imorse att morgonjobbet skulle ökas på så blev hela dan förskjuten. Varpå min lunch fick förläggas till eftermiddagsfika och min häst (Óskadis) tyvärr inte fick den uppmärksamhet som jag tänkt mej.

Nya tag imorgon!

Bloggkalender

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 45
Totalt: 201